• Jessica

Loppukesän aika


Kesän aikana elämässä on tapahtunut paljon muutoksia ja tulevaisuus tuo paljon uutta. Kesän tulienergia alkaa laskeutumaan ja siirrytään hiljalleen loppukesän sekä maaelementin energiaan. Moni varmasti pystyy huomaamaan tällä hetkellä vallitsevan kosteuden, mikä on loppukesälle hyvin ominaista. Joillekin tämä tuntuu sopivan, mutta osa saattaa kokea sen hyvinkin tukalana.


Loppukesästä tuntuu usein siltä, että voisi olla jo valmis jälleen juurtumaan ja palaamaan arkeen. Saa alkaa hiljalleen laittamaan tunnelmavaloja ja fiilistelemään syksyn alkua.

Aloitin heinäkuussa vuoden mittaisen joogaopettajan jatkokoulutuksen. Se keskittyy terapeuttiseen yinjoogaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen viiden elementin teorian kautta. Tästä olen aivan superinnoissani ja haluan jo päästä jakamaan opittuja juttuja teidän kanssa.


Loppukesä on maaelementin aikaa. Sen vuoksi ohjaan maaelementtiin keskittyvän Loppukesän yinjoogan OhMyGoodnessilla sunnuntaina 30.8.2020. Harjoituksessa laskeudumme maan syleilyyn ja kannatteluun. Kuten jo arvata saattaa tässä harjoituksessa yhdistyvät jooga ja kiinalainen lääketiede. Pääsemme aistimaan ja tunnustelemaan loppukesän energioita. Tämä harjoitus on ennen kaikkea maadoittava ja rentouttava.


Harjoitukseen ovat tervetulleita kaikki yinjoogasta kiinnostuneet, mutta erityisesti tästä voi olla hyötyä sinulle, joka kaipaat juurtumista ja lepoa.


Sitten hieman yleisesti yinjoogasta. Yinjooga on rauhoittava ja palauttava joogaharjoitus. Yhdessä asanassa viivytään passiivisesti useamman minuutin ajan (2-10 minuuttia), jolloin päästään työstämään lihasten sijaan sidekudoksia ja niveliä. Tarkoitus on löytää kehon omat rajat ja oppia pysähtymään.


Pääset varaamaan paikkasi harjoitukseen tästä!


Nautitaan vielä viimeisistä helteistä. Ihanaa loppukesää Sinulle <3


6 views0 comments