• Jessica

Ahimsa Jooga

Updated: Jun 21, 2020

Namaste! Mun nimi on Jessica. Olen Ahimsa Joogan joogaopettaja ja perustaja. Ja toki paljon kaikkea muutakin. Joogan lisäksi rakastan matkustelua ja seikkailua. Ylipäätänsä elämän vaihtelevuus tuo jännitystä elämään. Toisaalta pidän arjessa siitä, ettei päivät ole täynnä ohjelmaa (vaikka sitäkin tuppaa tapahtumaan) vaan aikaa ihmettelyyn ja vain olemiseen löytyy.


Ihan tarkkaan en pysty sanomaan milloin polkuni joogaopettajaksi alkoi. Ainakin tutustuin joogaan jo teini-iässä. En tiedä vaikka mummini, joka on joogannut jo todella kauan, olisi suositellut joogaa silloin 8 vuotta sitten. Ensimmäiset joogatuntini taisivat olla saunajoogaa, mitä pidettiin uimahallin saunassa sen sulkeutumisen jälkeen. Lisäksi muistan hetkiä, kun olin ystäväni kanssa kuntosalin joogassa naurua pidätellen. Alaspäin katsova koira ja lapsen asento olivat silloin suorastaan hulvattomia nimiä. Tämä siis tapahtui joskus...niin kauan sitten etten enää näköjään osaa sanoa tarkkaa ajankohtaa. Silloin en vielä osannut kuvitellakaan, että jonain päivänä olisin joogaopettaja. Sillä tavalla elämä on ihanaa, kun se yllättää ja vie meitä välillä hyvinkin odottamattomiin suuntiin.


Kiinnostuin joogasta vuosien aikana yhä enemmän. Kunnes lopulta joogaopettajaksi kouluttautuminen taisi tulla mieleeni ensimmäisen kerran muutaman päivän joogaretriitillä Nepalissa 2016. Lopulta ollessani seikkailulla Kaakkois-Aasiassa, muutama vuosi Nepalin vierailun jälkeen, päätimme suunnata Intiaan, missä voisin opiskella joogaa.

Helmikuussa 2018 olin Rishikeshissä oppimassa joogasta: asanoista, mantroista, puhdistustekniikoista, meditaatiosta, anatomiasta, joogafilosofiasta ja pranayamasta. Rishikesh sijaitsee Intiassa Himalayan vuoriston juurella. Sitä on kutsuttu maailman joogapääkaupungiksi. Tästä voisin kirjoittaa ihan oman postauksensa.

Maaliskuussa 2018 valmistuin RYT200 -joogaopettajaksi.

Joogaopettajana ei ole koskaan valmis, onhan jooga elämän pituinen polku, jollei useammankin elämän. Joogan opiskelu ja harjoittelu jatkuu edelleen ohjaamisen ohella. Itsenäinen opiskelu ja kurssit ovat tärkeitä oman harjoituksen ja jooganopettamisen polulla. Juuri nyt opintoni keskittyvät erityisesti palauttavaan yinjoogaan.

Minulle on tärkeää, että jokainen tunnilla oleva tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Pyrin ohjaamaan joogaa aina selkeästi ja ryhmän tarpeet huomioiden. Tunneillani saa nauraa tai itkeäkin, tunteet ovat sallittuja. Jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on! <3

Mikäs sitten on Ahimsa Jooga? Ahimsa Jooga on yhden naisen yritys, mikä tarjoaa joogatunteja niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.

Ahimsa on joogafilosofian ensimmäinen yama. Yamat ovat elämänohjeita, tienviittoja hyvään joogiseen elämään. Ahimsa tarkoittaakin väkivallattomuutta tai ehkä paremmin sanottuna myötätuntoa kaikkea elävää kohtaan, myös itseä. Haluan välittää ohjauksessani ja joogatunneillani tätä lempeyttä ja myötätuntoa. Ei tarvitse olla liian ankara itseään kohtaan.


Lempeys vie eteenpäin.14 views0 comments