P8266765muok_edited.jpg

Joogaopettaja RYT200

Shakti Yogapeeth 2018

Asanoiden linjaukset

Suomen joogaopisto 2018

Yinjoogaopettaja RYT50

YogaRocks 2020

Viiden elementin Yinjooga RYT180

Dao Therapeutics 2020-2021

Ahimsa Jooga

Namaste! Mun nimi on Jessica.

Olen Ahimsa Joogan joogaopettaja ja perustaja.

Ihan tarkkaan en pysty sanomaan milloin polkuni joogaopettajaksi alkoi. Ainakin tutustuin joogaan jo teini-iässä. Joogaopettajaksi kouluttautuminen taisi tulla mieleeni ensimmäisen kerran muutaman päivän joogaretriitillä Nepalissa 2016. Lopulta ollessani seikkailulla Kaakkois-Aasiassa, muutama vuosi Nepalin vierailun jälkeen, päätimme suunnata Intiaan, missä voisin opiskella joogaa.

Helmikuussa 2018 olin Rishikeshissä oppimassa joogasta: asanoista, mantroista, puhdistustekniikoista, meditaatiosta, anatomiasta, joogafilosofiasta ja pranayamasta. Rishikesh sijaitsee Intiassa Himalayan vuoriston juurella. Sitä on kutsuttu maailman joogapääkaupungiksi. Maaliskuussa 2018 valmistuin RYT200 -joogaopettajaksi.

 

Joogaopettajana ei ole koskaan valmis, onhan jooga elämän pituinen polku, jollei useammankin elämän. Joogan opiskelu ja harjoittelu jatkuu edelleen ohjaamisen ohella. Itsenäinen opiskelu ja kurssit ovat tärkeitä oman harjoituksen ja jooganopettamisen polulla. Juuri nyt opintoni keskittyvät erityisesti palauttavaan yinjoogaan.

Minulle on tärkeää, että jokainen harjoitukseen osallistuva tuntee olevansa kuin kotonansa. Pyrin ohjaamaan joogaa aina selkeästi ja ryhmän tarpeet huomioiden. Tunneillani saa nauraa tai itkeäkin, tunteet ovat sallittuja. Jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on.

Ahimsa Jooga on yhden naisen yritys, mikä tarjoaa joogatunteja niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.

Ahimsa on joogafilosofian ensimmäinen yama. Yamat ovat elämänohjeita, tienviittoja hyvään elämään. Ahimsa tarkoittaakin väkivallattomuutta tai ehkä paremmin sanottuna myötätuntoa kaikkea elävää kohtaan, myös itseä. Haluan välittää ohjauksessani ja joogatunneillani tätä lempeyttä ja myötätuntoa.  Ei tarvitse olla liian ankara itseään kohtaan. Lempeys vie eteenpäin. ❤